Tinerii au potențialul de a-și transpune în realitate visurile mărețe, ideile despre umanitate și drumul în atingerea misiunii personale. Poveștile tuturor oamenilor care au obținut succesul fac referire la creșterea mentală, dezvoltarea emoțională și îmbunătățirea stimei de sine a copilului care devine adolescent și apoi adult.

Care sunt provocările Academiei Holcim online?

Reziliența personală

Gândirea progresistă și determinarea pentru depășirea potențialului sunt apanajul oricărui tânăr care dorește să reușească în viață.

Puterea și energia interioară

Mintea ageră, dezvoltarea intuiției, preocuparea pentru lucrurile care contează pentru sine și pentru ceilalți, precum și tolerața la risc pot transforma potențialul uman și declanșa în oricare individ dorința de reușită și curajul de a depăși obstacolele vieții.

Dorința de a reuși

Credem că tinerii au nevoie să descopere cum pot visa, cum se pot lăsa purtați de ideile mărețe care nu le dau pace și cum își poți folosi propriul sistem de valori, în mod colaborativ, pentru a transforma societatea actuală într-una bazată pe valori sănătoase

De ce să participi în Academia Holcim online?

Îți poți identifica nevoile de dezvoltare personală, educațională și de carieră.

Poți afla răspunsuri la întrebări precum: Cine sunt? Încotro mă îndrept? Care sunt lucrurile pe care le fac cel mai bine? Ce așteptări am de la mine? Unde doresc să ajung? Ce îmi place? Astfel, vei afla cum să-ți dezvolți și să-ți valorifici aptitudinile deja existente și să ți le proiectezi pe cele viitoare.

Înveți să-ți consolidezi încrederea în sine, pentru a deveni mai auto-motivat(ă).

Afli căi facile de a lua decizii mai potrivite, cu impact pozitiv asupra viitorului tău academic și de carieră.

Practici lucrul colaborativ în realizarea proiectelor educaționale personale și îți creezi premize pentru a contribui în a-i ajuta și pe ceilalți.

Îți construiești o perspectivă clară asupra evoluției tale academice și de carieră.

Îți aliniezi traseul profesional viitor în acord cu pregatirea educațională și cu intențiile personale.

Descoperi căi de a-ți construi, pas cu pas, cariera pe care ți-o dorești pentru a obține beneficii pe măsura așteptărilor tale.

Acompaniat de un mentor, îți întocmești un plan de dezvoltare cu acțiuni concrete, ancorat în realitate, pe care să-l și urmezi.

Cum se desfășoară?

Academia Holcim urmărește un proces multilateral de formare prin intermediul unor ateliere online și resurse educaționale:

Image
 1. Ateliere de dezvoltare personală

 2. Bibliotecă Vie

 3. Hub tehnic

 4. Testare SDS

 5. Consiliere academică și orientare în carieră

 • (1) Ce sunt atelierele de dezvoltare personală?

  Valori personale și universale

  DiSC (1) ::: înțelegerea personalității și gestionarea comportamentului

  DiSC (2) ::: conexiunea cu valorile personale și caracteristicile comunicării sociale

  Inteligență emoțională

  Abilități de prezentare

  Abilități de eficiență personală în mediul online

  Job-urile Viitorului și oportunități pentru carieră

  Alegerile personale, luarea deciziilor și rezolvarea problemelor

  Studiu de caz și transfer la realitate ::: Simulare Genesys Manufacturing

 • (2) Ce este Biblioteca Vie? 

  Un loc creativ și inspirațional care găzduiește povești cu tâlc, celebrează succesul, scoate la iveală provocări și evidențiază reziliență personală.

  În Biblioteca Vie a Academiei LDC, ai ocazia să interacționezi și să dialoghezi cu specialiști și manageri faini din companii dar și cu oameni de succes din societatea civilă.

  Cărțile nostre vii sunt oameni care au preocupări, talente, pasiuni și interese în anumite domenii: medicină, arhitectură, cercetare, inginerie, antreprenoriat, comunicare, psihologie, politică, sport, dans, muzică, ecologie, explorare în natură, filozofie, relații internaționale etc.

  Cu acest tip de eveniment, răspundem unor întrebări și curiozități care relaționează cu piața muncii într-un mod direct și foarte personal.Bibliotecarii, respectiv cărțile nostre vii sunt oameni obișnuiți care povestesc despre succesul lor extraodinar și despre parcursul lor academic și profesional.

  Lasă-te inspirat(ă)!

  Invitați ai Academiei LDC, în Mai 2020, au fost reprezentanți de la Holcim, Autonom și Endava, dar și reprezentanți ai societății civile.

 • (3) Ce este Hub-ul tehnic?

  Un spațiu în care ai oportunitatea să îți dezvolți ingeniozitatea, adaptabilitatea și automativația pentru a învăța să înveți, colaborativ sau de unul singur. Aici, îți poți pune în valoare potențialul neeplorat și talentul neutilizat și totodată, îți poți exersa abilitățile necesare în lumea reală.

  Aşa cum un antreprenor excelează în creativitate și în transformarea ideilor într-o afacere profitabilă, vei putea face lucruri similare pe „terenul de joacă” al Academiei Laboratorului de Cariere.

  Progresul și performanța în mediul de business actual sunt organic dependente de abilitatea de inovare a membrilor și echipelor și de capacitatea de adoptare a inovației la nivel de organizație. Lumea extrem de conectată de astăzi reprezintă un mediu propice pentru lansarea de teme către grupuri de oameni și comunități cu scopul obținerii de soluții. Conectarea înseamnă să aduni creierele în același spațiu și să le oferi o suspendare temporară a diferențelor dintre indivizi în favoarea schimbului fertil de opinii.

  Acompaniați de manageri, mentori și specialiști, veți fi expuși unor experiențe inspiraționale, familiarizându-vă cu fenomenele și procesele organizaționale, specifice unor industrii și domenii de activitate.

 • (4) Ce este și în ce constă testarea SDS?

  Chestionarul de evaluare a intereselor vocaționale bazat pe celebra tipologie Holland (Self-Directed Search) este un instrument utilizat în autoevaluare, ceea ce înseamnă că este un instrument pe care l-ai putea folosi pentru autoadministrare, autoscorare și autointerpretare.
  Dacă ești interesat(ă) să îți descoperi interesele personale și să înveți să iei cele mai bune decizii pentru cariera ta, accesează acest test:

  TEST SDS
 • (5) Ce este modulul de consiliere academică și orientare în carieră?

  Modulul, format dintr-o suită de întâlniri între participanți și psihologi. Participând în acest modul, vei putea:

  Să îți definești clar obiectivele de viitor

  Să explorezi opţiunile de carieră

  Să identifici surse de informare relevante pentru căutarea unui job și pentru înțelegerea pieței muncii

  Să aprofundezi autocunoașterea: identificîndu-ți punctele forte și abilitățile transferabile (acele abilități dobândite din surse diferite – facultate, muncă, timp liber – pe care le vei putea valoriza ulterior în diverse domenii )

  Să conștientizezi ariile pe care le ai de îmbunătățit - acele zone pentru a căror dezvoltare trebuie să depui un efort conștient

  Să realizezi un plan de acțiune personalizat pentru îndeplinirea obiectivelor academice și de carieră.

De ce e o șansă de neratat?

Pe lângă facilitarea unor experiențe foarte utile pentru dezvoltarea personală și profesională, Academia Holcim îți oferă perspective de lucru direct în companiile partenere. Depinde doar de tine, dacă ești interesat și te califici.
Calificarea pentru stagiile de practică și internship va avea loc în baza unor criterii anunțate prin intermediul unui regulament, pe care ți-l vom pune la dispoziție.

La acest moment, stagiile de practică și intership-urile sunt indisponibile.
Dacă ești interesat de o astfel de oportunitate, lasă-ne contactul tău și te vom contacta imediat ce această secțiune devine activă.


Ateliere hard skills cu
specialiștii Holcim

Ce spun participanții despre
Academia Holcim 2020?


Academina Holcim, Laboratorul de Cariere 2020

Partener

Share This